:: Say Cheese !!! ツ ::

Thursday, April 28, 2011

~ demam ~ *_*

~ Salam semua ~

-_______-
malam ni badan ase nak demam laa pulak..
nafas panas + tekak saket + mate pon panas, 1 badan panas..
pale pon pening ni ape kes Aida ??
:(
:(
:(
jarang nak demam demam..
skali kene lemah 1 badan ni..

* * * * * * * *

kuat kan semangat je nih..
hari ni seharian teman kan kazen kazen ku ke sana ke mari..
register skali 3 org pi gym..
nak sihat !
tanak laa duk uma je..

lepas daftar, pegi minum ABC shah alam..
yg kat seksyen 2 tuh..
balonnn ABC yg sedapp tuu sampai abes..
esok da start pi gym..
daaa tak leh nak minum ais lagi..
*_*

* * * * * * * *

 saye & kak ina :)

saye suke lepak ngan mereka
tp tyme ni saye da penat sangat3 -_-`

*need a bit rest*
salam 

p/s : ntah larat ke tak esok nak g gym.. 3 hours non stop pulak.. *_* 

Y_________Y

Tuesday, April 26, 2011

Pen, Amanah dan Kawan ??? -_____-`

~ Salam readers ~
Al-kisah. Suatu hari yang damai, di dalam sebuah kuliah. Terdapat seorang budak bernama acap sedang duduk mengelamun sambil menunggu pensyarah beliau menghabiskan sesi pengajaran. Seperti hari-hari yang biasa, kertas kedatangan akan diedarkan pada setiap pelajar sebelum tamat kuliah. Sampainya kertas kedatangan pada  acap. Maka dia meminjam pen daripada rakan sebelahnya untuk menurunkan tandatangan.


" Pen ni, aku bagi ang je pinjam. Jangan bagi orang lain. Kalau ang bagi, aku haramkan dakwat pen ni " kata rakannya dengan tegas.



 "Okeh-okeh, pas siap, aku bagi balik kat ang"."(tangkai jering betul) ", ujar acap dalam hati.



Selepas selesai, dieedarnya kertas kedatangan tadi kepada rakan di sebelahnya yang lain. Sampainya kertas tadi, maka si rakan tadi pun meminta pen yang berada di tangan acap.



" Acap, pinjam hang punya pen"



"Er, tak bolehlah, ni bukan aku punya, member aku sebelah yang pergi bilik air ni punya, ang mintak lah dulu dari dia"



"Ala, kejap jela, aku bagi balik kat ang pas aku sign, janganlah kedekut sangat. Pen je kot. tak luak dakwat tu kalau aku wat sign attendance ni"



Selepas didesak beberapa kali, acap terpaksa akur dengan kehendak rakannya itu. Dengan rasa serba salah, acap memberikan pen itu.



Apa yang terjadi ? Selepas itu, pen itu menjadi semakin jauh dan jauh selari dengan pergerakan kertas tandatangan tadi. Sekembalinya empunya pen dari bilik air.



"Mana pen yang aku bagi ang pinjam tu cap?"



"Er, tadi aku taknak bagi, tapi depa semua paksa aku untuk gune pen ang"



"Oit cap, kan aku dah cakap, jangan bagi orang lain ! Ang tau tak pen tu satu-satunya hadiah daripada mak aku, arwah mak aku ! Aku bagi ang sebab aku percaya kat ang. Kalaulah hilang pen tu, apa ang leh wat ? Aku tak kaya cap, tu jela satu-satunya benda yang leh wat aku ingat mak aku.."



"Maaflah. Aku tak tahu........" =.='



* * * * * * * * * * * * * * * 



Berbalik pada cerita kat atas, okeh, ape sebenarnya yang korang boleh dapat ? Tak tahu ?! Okeh-okeh. Macam ni, dari cerita ni, apa yang aku nak bagitahu hangpa semua, dalam hidup ni, kadang-kadang kita kena buat dua pilihan. Dan tak semestinya korang boleh dapat dua-dua tu. Contoh cerita kat atas ni, sama ada  korang nak pilih amanah atau kawan, sangat-sangat susah. Dua-dua bagus. Dahulukan amanah, akan dihina kawan, dan korang akan sekelas dengan kawan korang tu dalam temph jangka masa yang panjang. Sekiranya pilih kawan, ops, amanah tu berintikan dosa sekiranya gagal dijaga. Susah.



Pening? Memang aku nak bagi korang pening sebenarnya pun. Yes !



Okeh, contoh senang kita ambil. Ada seorang blogger bernama ............(isikan nama diri sendiri - lelaki sahaja ) Dia sukakan gurl A dan gurl B Ada dua je probability yang boleh dia tahu. First, sama ada salah seorang akan sangkut dengan dia, or dua-dua akan sangkut dengan dia. Walaupun dua-dua akan sangkut, dia tetap kena buat satu pilihan. must choose only one person. Faham tak?



"Fahammmm cikguuuuu...." tiba-tiba Bobo and the gang menjawab.



"Eh, tiba-tiba ada awak semua ni kenapa. =,=' Awak kalau bab-bab pompan, ni suka ea Bobo"



" Hehe....."






Tu salah satu contoh, banyak lagi korang boleh fikir kan contoh-contoh yang lain. Andailah korang berada kat tempat acap, apa yang korang akan buat? Need to go now. Jumpa kat lain entry. Sekian.


p/s : kredit to Fadz (◕‿◕✿) 

Monday, April 25, 2011

*..........~..........~..........*

malassssss




nak




hupdateeee !




*___*


p/s : ahhh sudaa ! kenapa M.A.L.A.S sangat ni ?? come here R.A.J.I.N...
-______-

Friday, April 15, 2011

~ Header baruuuu ~ Yeayyyy :D



 yeahhh header baruu ! kredit to Bro Keyri :D
terima kaseh daun keladi !!
esok esok bole buat kan lagi :D

* * * * * * * *

sape cakap saye reject header Abg Hensem ?? :P
cepattt ! sape cakap tadi sila angkat tangan macam saye~ mana ade reject punnn...
tengok tuu, kan saye pakai header yang anda design kan tuu.. kankan ??
bangga tak saye pakai header buatan anda ?? :D

* * * * * * * *

:: ni nak cakap ni ::

terima kaseh !!
nandri !! 
arigatogozaimas !!
xie xie !!
thanks ler rajin bebenor lak ko meng'offer'kan diri nak buat kan header untuk semua orang...
mekasehhh, lepas ni da bole bokak business dah, semmartt nengok header second customer ko tuu.. 
thumbs up laa untuk ko Abg Hensem... :PP
hahhaha okiess sampai situ saje...


to be continue next entry yaaa ! :)

-the end-

p/s : maju lah bisness untuk negara ! yeahhh... haha :D

Wednesday, April 13, 2011

~ Ibu ku punya secret admire ~

~ salam readers ~

3 4 hari lepas, ibu ku cakap, ade laa sorang brother ni dari German dok inbox dia cakap mau kenal lebih lagi...
amboi amboi amboi ! ingat ibu saye anak dara lagi ke ?? status : married okeyy ! *jelesss Abah kalau tau !* 
kemain melambong puji ibu aku mamat German nih.. padahal tak friend  pon lagi ngan ibu kat fb..
yer beb, betol aku cakap ayat dia kemain melambong puji sana sini..

tak pecaye ??

meh sini meh aku tunjuk siket kat korang..


:: Dennis Niklas namenye ::

hahaha ibu ku bace tergelak gelak :D
lepas tu ibu panggil aku, kami bace same same, *kelakar okey !*
amende yg "nice" sangat tah ! aku pon tatau.. 

-the end-

p/s : jangan terlalu percaye dengan orang luar.. kalau dia puji kita melambong tinggi, just say "thankyou" pon sudah memadai :D

terima kasih sudi bace ^^,

Tuesday, April 12, 2011

~ Saye di Zaman Sekolah ~


segmen : blogger di zaman sekolah by Mr Vampire

hello semoaaa ! haii heii huii hoii ..
segmen ni macam besttt ! maka, sebab best ler aku ase nak join.. 
big thanks to Bro Keyri sebab sudaa invite saye utk join dis contest ! :D

* * * * * * * *

okeyyy ! lets start it..

:: nama kelas ::

5 Anggerik ( Science Stream Students - 29 orang saje 1 kelas )

:: kenangan manis semasa di sekolah ::

alahaiii rasenye semuaaa manis kut ! okeyy let me list first... :D
  • outing 1 kelas ke bukit cerakah ---> tyme ni masa saye form4 ! ingat lagi tarikh nye 18 August 2009, kami semua ke sana anjuran Panitia Pendidikan Seni sekolah.. gerak hanya 1 bus, gembiranya kami warga 4 Anggerik takyah cakap lerr.. first tyme keluar ramai ramai kut ! some pictures dat I can share with u olls : 




  • hari usahawan sekolah ---> okeyy tyme ni pulak masa saye form5.. pertengahan tahun 2010 laaa jugak, last year 27 June 2010.. yeahhh ingat ingat ingat ! mana tak ingat nye, masa tu guru kelas tersayang Mr Lim Boon Leong memaksa kami beli kerepek dia ! *okeyyy nak kepoh siket kat sini, dengan ini yang packing n seal bungkusan kerepek itu adalah saye, Nurul Aida Mohd Latib ! sekiann terima kasehh.. :P (beratus-ratus seal kerepek, sampai skip kelas sejarah) picca masa hari usahawan :








  • jamuan akhir tahun ---> akhir form4 punye jamuan sangat sangat best ! best sebab ape ? sebab ade makanan banyak ! :P ahaks.. hehe some picca here :






:: kenangan pahit semasa di sekolah :: 

---> dah name budak sekolah, so kalau cakap tak penah kene denda tu menipuuu laa kan.. saye juge tak t'kecuali, penah jugak kene denda.. homework tak siap penah, lupa bawak buku teks kene denda, salah cek jadual pon penah, bila dah salah cek jadual, subject hari tuuu punya buku memang tak bawak laa.. nak nak subject cikgu yg garang.. mau tak kecut perot ni... pastu kenangan yg tak berapa nak pahit sangat, saye penah jatuh t'sungkur dekat tangga sekolah.. naseb baik tak ramai yg nampak :P

:: cikgu yg paling saye tak gemar ::

---> sape lagi kalau bukan guru kelas saye sendiri incik Boon maaffff ! tersebut pulak :P tapiiii bukan saye sorang yg tak gemar okeyyy ! rasenye kami 1 kelas 5 Anggerik juge cakap perkara n benda yg sama.. kenape ? sebab dlm ramai ramai cikgu kat sekolah tu, senang citer dia lah guru yg paling malas sekali... 10-15 minit waktu akhir da stop ngajar daa.. senang betol keje dia.. tak pecaye ? oke ! sila lah bole tanya head prefect sekolah saya sendiri incik Sestronova.. :)

:: pernah crush dekat someone time kat sekolah ? ::

---> harusssss lah penah kannn.. uwekkk nak temuntah pulak bila dok pkir balik... yolerr dulu diri tu tak berapa nak matang, so sape sape yg suke kat saye tuuu, saye seboleh mungkin akan suke dia balik tau ! hahaha, kelakar bukan ? yeahhh, itulah cinta monyet ! :D

:: gambar kenangan ::







- the end -

Monday, April 11, 2011

~ Kisah C.e.n.d.o.l ~

---> hello readers ! apabila status diri sekarang bergelar 'lepasan SPM' , maka segala apa yg nak di buat ikot kepala saye, ikot suka hati saye.. hahaha, tapiii3, sejak dua tiga hari ni kannn lepas try cendol kat kedai hari tuuu, rasa mcm nak lagi je cendol tu.. sedapppnyer kalao minum tyme tyme tgh panas terik ! gulpp gulpp, terliur sudaa.. maka al kisah cendol bermula apabila saye telah pegi ke kedai cendol hari tu.. kedai nye tak bape nak cam ler sangat no berapa.. sebab baru pegi sekali hari tuu.. so, lalu deret deret kedai tu nampak lerr sekumpulan Abg Polis sedang enak menjamu cendol masing masing.. saye ke kedai tu bsame kakaq sedara dgn hanya menaiki moto tanpa berhelmet oke ! Alamakkk ! patah balik patah balik ! polis suda pandang semacam ! (aku ckp kat kakaq sedara ku) maka dia secepat mungkin patah ler balik.. nak nak elok pulak polis polis tu tengah makan cendol kat kedai yg saye nak pegi ni.. adussss ! yerrr saye cepat panikk ! saye suruh kakaq sedara tu pi beli, takot mao turun tengok polis ramai ramai, bukan ape, takot dia saman je tak berhelmet ! tapi, akhirnyaa saye jugak yg turun pi beli, memandangkan yg bawak moto tu kakaq sedara, (sbb saye tak pandai bawak moto).. maka saye yg di belakang laa yg kene turun pi beli.. 

( maaf burok ! lukis sendiri jer  )

---> adusss yg semuaa nak pandang ni apehal ?? saye tau laa saye dtg beli cendol ni taderk helmet ! aduihh selamat kan lah aku ya ALLAH ! *cisss ! 
tiba tiba salah sorang dari mereka men swittt2 aku..


abg polis : hye dik !

aku : (senyum je)
abg polis : dajah bape ni dik ?
aku : haaa ? dajah ? da abez sekolah punn (senyum lagi)
abg polis : ooo, tak sekolah dah ? umo brape ? tu yg kat moto tu sape ?
aku : itu kazen saye, saye lepasan SPM..
abg polis : ruma dekat dekat sini jugak ke ? 
aku : aah ! sini sini je (sebenarnye ruma saye jaoh, di sbb kan takot kene saman, maka tpakse iye kan jela)

---> lepas tu cendol pulut durian yg di order tadi suda siappp.. then bayar, terus ler blaa cepat cepat.. lalu ler depan abg abg polis tadi.. aduihh kemain plak nak tenung tenung aku diaorg nih ! cungkil bijik mate tu kang ! sempat lagi cakap kat saye suh kirim salam yg dekat moto tuuu.. amboiii ! miang plak !
-the end-

p/s : moral of da story, semuaaa POLIS 'GATAL' !! 

terima kasih sudi bace -______-

Saturday, April 9, 2011

CABUTAN BERTUAH BLOGGER EKSPONIAGA.COM – RM200 untuk dimenangi SERTAI SEKARANG!!

nampak tak kat shoutbox saya tu Eksponiaga.com ade tweet tweet saya ? ok syarat nye saya hanya perlu copy sbijik sbijan ayat di bawah ni :


Eksponiaga.com menawarkan ‘Tapak Ekspo Secara Online’ di Internet serendah RM100 setahun bersamaan hanya 27 sen sehari. Dengan hanya 27 sen sehari, ibarat membeli gula-gula untuk anak anda, anda telah berjaya mempunyai ‘Tapak Ekspo Online’ sekaligus mengiklankan perniagaan anda kepada 16 juta pengguna internet seluruh Malaysia melalui Ekspo Niaga. Mereka adalah potensi pelanggan yang anda tidak pernah jangkakan.
Kelebihan Tapak Ekspo Online di eksponiaga.com
1.       Tersenarai dalam carian Google, Yahoo, Bing serta Facebook.
2.       Mempunyai URL anda tersendiri – cth :www.eksponiaga.com/perniagaananda
3.       Perniagaan anda tersebar secara online& offline – website popular, flyers, banner, blog-blog serta suratkhabar
4.       Mempunyai Technology Google Map
5.       Online form – order direct ke email anda.
6.       Dan banyak lagi..daftarlah segera di PORTAL PENGIKLANAN ONLINE ini
Sesuai untuk semua jenis perniagaan, sme business, IKS, agen insuran atau MLM, restoran, hotel serta homestay, tidak kisah perniagaan anda kecil atau besar yang memerlukan pengiklanan di internet.
Lawati :  www.eksponiaga.com
PORTAL PENGIKLANAN ONLINE ( ade di side bar )
jummm ler join contest nih.. hadiah lumayannnn tuuu.. 

sELaMat mEnCuBaaa ! :D

~ Survey baju Wedding ~

~ Assalamualaikum semoaa ! ~

Wednesday, April 6 2011, saya di ajak oleh NadhApple utk survey baju tyme wedding LadyDiyaNadia pada 15 May 2011 ni .. lokasi kami pada hari tu hanya di Klang Prade saje memandangkan hari tak berape nak cerahhh ! mendong saje.. so sampai di sana masok ke First Lady dulu.. tengok tengok takde yg b'kenan di hati.. maka kami ke butik sebelah nye saje lahh.. kaler tema tok wedding LadyDiyaNadia ialah kaler purple purple pink.. so carik n carik laa kami baju kaler tuh ! lepas tu NadhApple dah jumpaaa baju yg b'kenan.. cantikkk ! saya punn b'kenan ! baju lining purple purple pink, mcm gaun pun ade, mcm kaftan pun ade ! memang cantikk ! try punya try kat fitting room ngam ngam pulak size dia !


tapi kannnn, tak beli punnn.. katenye mao survey duluuu..
baju da cunnn tapi manik dia tu je tak berape nak b'kenan.. macam tak berapa nak shining sangat laa senang cakap.. cakap dgn akak butik tu, bole simpan kan dulu takk baju ni ? katenye bole tapi kena dulu kan deposit lahh.. ouh takpe laa, kalau ade rezeki ngan baju ni adalah.. kalau takde kat tempat lain jelah carik..
esok nye pulak kami ke Klang Prade sekali lagi.. hari kedua ni dtg memang nak beli terus baju tu.. so beli laa akhirnyaa.. baju ni tengok kat kedai tu kaler nye serupa mcm kaler yg nak di cari.. siap bawak sample kertas bunga lagi.. tp bila sampai rumah tengok kaler nye cam lari sikit lak.. sampai rumah tengok baju ni more to red pink lerr pulakk.. pastu NadhApple rasa mcm nak pulangkan balik jer baju tu.. yelaa mana tak nye kaler dia lari sangat sangat ! lepas tuuu petang td kami hantar baju tu kat macikk tailor utk amek ukuran baju tu duluu sebelom baju tu nak di hantar balik ke butik semalam tuu.. lepas da amek ukuran pe sume kami ke kedai tok beli C to da E to da N to da D to da O to da L = CENDOL !! yummeyhh :D

to be continue next entry yaa !

p/s : jangan ade yg cakap cakap belakang yaaa ! yerrr ! saya mengaku pompan memang cerewet sikit bab bab cenggini.. sebab pompan kan ade 9 NAFSU.. kankan ? sekiannn !

:: Suke Suki Kehidupanku ::