:: Say Cheese !!! ツ ::

Sunday, March 6, 2011

@srikotamedical -.-`

Salam korang ...

Thursday, February 24, 2011 @ 12 am ...

---> yeahh tarikh tu ... kaka sy Azian ade balek ruma mlm tu ... ibu ckp da 10 hari dye demam tp tak ok ok juge ... maka mlm tu smpai smpai ja dye teros c0llaps .. haha, tak heran laa dye jadik mcm tu sebab keje yg dye buat skrg ni pon memang meng'stress'kan diri pkerja ... 

* to be continue .......... ( dah maghrib, lepas maghrib sy sambung oke ! ) sayang k0rang .. :D

* * * * * * * *


---> bertemu kembali .. ( ecececeh dah macam buletin utama @tv3 je gaye nye ) :P oke ! sy sambung cherita sy yerk ?? kenape sy ckp keje dye stress ?? sbb ............ memang stress lah ! tp nak buat macam mana dah tu plihan dye .. kate nye selagi boleh b'tahan dye b'tahan laa .. erkk mcam tu pulak kaw ... ape ape jelah kak oiii janji kaw bhagia .. n elaun tiap tiap bulan aku ko kasi oke laa tuuu kan ?? 


* * * * * * * *


---> maka malam tu lepas maghrib kaka sy ade mngatekan niat nye utk msok spital .. haishh kaw ni, demam cket ja punn ... da mintak nak msok wad ... ngade ngade ngade laa kaw nih .... 
so that nite Abah bwak dye ke klinik Shahril je dulu .. aku pon tak t'kecuali ikot jgak skali msok dalam bilik doc tuh ! hekhek nyebok kalah kan pesakit aku nih ... wekkk peduli ape, nak sebok cket je punnn ... -.-`


---> then lepas da discuss n discuss n discuss... maka doc punn transfer kan dye kat srikota medical kat klang ni jerr ... sekitar pukul 2 pagi laa jgak, amek darah then kene tunggu itu ini .. tunggu blood test dye tuh ! pastu ibu urus kan sane sini ... aku tak heran laa dye ni salu sgt saket ... sbb aku ase antibody dye tak kuat pon ... betol ! sumpah tak tipu !
ni pic dye >>>
mobile captured jer , tak se'clear' kamera kalian ..
maaf !! *_*


---> malam tu sy bosan laa jgak .. mengantuk pon ade, sementara tunggu result blood test dye sy b'fesbuk ler kjap .. memandang kan srikota medical pon ade wiFi, maka sy takde keje, tngan pon gatal... sy ade laa jgak upload pic kat atas tu utk d share kan kpd sdara2 jaoh ... tuptup tak smpai bape second ramai pulek org dok tnye knape knape n knape .... hiihii knape ekk ?? pic tu nmpak cemasss ker ?? takpe laa dah jwb dah pun .. result nye no denggi, no H1N1 ... just infaction bacteria saje .. Alhamdulillah :)


---> so lepas tu kami balek .. tinggal kan dye sorang2 ... esok tu ibu abah dua2 mc ... balek2 sume penat penat penat ! no more 0n9 dah ! balek sume tido ... zZzZzzzzzzzzz *_*


* * * * * * * *


---> still hari yg same, khamis tu pagi2 ibu ngan abah je dtg jenguk dye .. sy tak ikot pon dok ruma ja ... kemas kan memane yg patot, 0n9 makan tido ... tuh je oke ! hehehe, ibu abah mc 1 hari je kot ... kaka sy pon takde laa serius mane tak kan tiap tiap hari nak mc nak jage dye .. dye dah besa oke ! bukan kanak kanak lagi ... ingat besok je kot sy pegi jenguk dye ... petang tuh abah dtg lagi jenguk dye .. dah saket ni mcm mcm laa pulak dye ni mintak .. ikot kan jelah ye, sblom smpai tu singgah beli kan topup dye, mjalah cleo dye, n makanan n sgala mcm air utk dye ... 
ngade ngade ngade kan ?? :P haha smpai2 kt srikota tgok dye tak mkn lagi .. katenye takde slera sgt .. bese laa tuh bile dah saket .. mkanan spital tuh sedapp laa pulak sy tgok ..
menu : a cup of milo, apple, half boil egg, chicken porridge ... 
sy ckp "mcm sedapp je tgok mkanan tu ... ko tanak mkn ke kak ??" hihi :P
dye ckp "ko nak mkn je laa, jap g akak mkn laa"
erkkk malu nye nak mkn ... sy pulak yg mkn mknan org saket ... -.-`
hahahha, akhirnya sy mkn jgak ! yelaa drpd dye tak mkn baek sy mkn ... kejap lagi nurse yg anta mknan tu da nak amek .. blurpppp ! kenyang n sedap jgak bubur ayam nih ... hekhek ( muke tak besalah ) ;) 


---> oke hari berikut nye jumaat ! yerrr pagi tuh sy bgon awal oke ! niat pagi tu memang nak keluar pegi tgok kaka ... ibu pagi tuh tak sempat nak msak ... so pagi tu ibu dah call ckp kalu rajin msak laa pape nnti lapar ... huhu, tak kesa laa tak masak pon takpe nnti org beli laa pape nak mkn ... fastfood pon lepas jgak sy sorg je kot mkn ... maka lepas tu sy gerak laa ke srikota sendirian ... opssss lupe pulak, ni pic utk hari kedua kaka sy ... tgok laa ye >>>
ni dye baru lepas mandi .. ngade ngade bila dah saket ni taw !
rambut pon sy yg sikat kan, naseb baek tak mintak tolong sy mandi kan dye .. -.-`
sy tak lame pon hari tu .. lepas zohor dlm pukul 2++ sy dah balek memandang kan jumaat mlm tu sy kene attend 1 training kat UEM academy, pkul 8 dah breifing ... so balek2 mmg kene packing baju lerr, ibu pon stiap minit call ingat kan sy .. so sy pun balek laa .. bye korang ! jmpe lagi next entry yaa ?? Assalamualaikumm .... :)

2 comments:

  1. biaselah time sakit mmg akan ade simptom ngade2.. hik3.. anyway glad dat YAN dah sihat.. =)

    ReplyDelete

:: Suke Suki Kehidupanku ::