:: Say Cheese !!! ツ ::

Monday, March 7, 2011

ESQ Training Mahasiswa Batch 15


Vanue : UEM Academy, PJ, Selangor ..
Date : 26th & 27th Feb 2011 ..
Trainer : Pak Firdaus Djamaris & Bang Zul

* * * * * * * *


Bang Zul (kiri), Pak Fir (tengah), & Along (kanan)

---> Salam, hello semua ! hari ni punye enrty sy ada benda nak story mory kat kam0o .. lame suda tak recharge, memandang kan taon lepas sy masih b'gelar 'budak sekolah' .. rase nya last pegi training pon masa sy jadi ATS (Alumni Training Series) for kids & teens di Hotel De Palma, Shah Alam ..
pernah jgak kadang kadang recharge jd Alumni je kat Maju Junction .. tu pon curik curik masa kejap .. Alhamdulillah, selesai juge training kali ni .. wlaupun peserta tak brape nak ramai, adelah dalam 50++ .. tp bg sy & semua ATS lain, training kali ni luar biasa peserta nye .. =) mesti ade antara korang yg masih tak tau kan ape itu ESQ ?? ok scara basic apa yg bole sy ckp ESQ adalah 1 gabungan antara IQ, EQ & SQ korang .. ESQ is stands 4  Emotional, Spiritual Quotient.. ok skrg korang da tau kan .. klau ade IQ yg tggi pon tak gune jgak klau tak d gabung kan dgn Emotional & nilai nilai Spiritual yg korang ade .. 
ATS dari UTP >>> Kak IzzahKak ShafAmirul & Nazrin.. selebih nye adalah sy sendiri, Kak FarhanaAzhar & Amirul II .. 


 :: ATS Mahasiswa Batch 15 ::

* * * * * * * *

---> ESQ 165 bukan lah satu ajaran sesat sperti mana yg korang dgr dlm media massa mahu pun media cetak .. Bah kan training ini b'landaskan & b'sandarkan Al-Quran & Hadis .. =)
ESQ 165 adalah : 
1 = Ihsan
6 = Rukun Iman
5 = Rukun Islam

ni laa model ESQ oke !

---> Syukur Alhamdulillah, Alumni ESQ semakin ramai n stiap hari makin b'tambah .. macam mana nak ckp kat korang pun tak tau .. hanya sape yg suda attend training je dpat tau n rasa mcm mana .. rasa b'tuhan n cinta pd yg maha pencipta smakin mnebal .. tp klau sape yg ckp training ni adalah 1 ajran sesat, takde pulak sy tgok Alumni yg dah join training ni t'pesong iman & akidah dorang .. so renung renung kan lah iye ! =)

* * * * * * * *

---> Walaupun penat, tp bahagia tau ! sy suke kan semangat training nye .. Alhamdulillah rase bhagia tuh Ya Allah ! slain dapat kenal ngan ramai ATS, game n content training nye yg baru pon sronok sgt .. oke ! itu saje yg sy nak share ngan kam0o kam0o semua ! korang nak rasa bhagia tak ?? kalau nak jom laa join ESQ ! ESQ bestttt .... =)

p/s : sy rindu nak ke training lagi ... uwaaaaaaaaa :'(

2 comments:

  1. haiya..da lame xtraining..ptot ler nenek da boncett.. =_=

    ReplyDelete
  2. @k e y r i : kejammmmmmmmm ! *_*

    ReplyDelete

:: Suke Suki Kehidupanku ::