:: Say Cheese !!! ツ ::

Wednesday, March 30, 2011

~ Selangkah ke Uitm ~

Hello readers, Assalamualaikum bg yg b'agama Islam n Selamat Sejahtera bg yg bukan b'agama Islam ..
Salam 1 Malaysia jugee !
okiesss baik laa pd 26th n 27th of March yg lepas sy ke expo Uitm Shah Alam ..
ramai nyee umat tak t'kate .. 
masing masing dok key in result masing masing ..
sy jugee tidak t'kecuali ..
jugee buat benda n perkara yg same ..
so dipendekkan cheritaa ..
dapat tau pasal expo ni hari jumaat malam ..
then teros decide nak pegi sabtu ke esokannye laa ..
maka sy terus laa meset bestie t'sayang Farhana ..
respond nye dia mengatakan esok kazen nye b'tunang .. 
so, ase agak t'bantut laa gak nak pegi .. 
but at da same time ase mcm tak patot lak kalau tak pegi ..
da laa dalam dilema ..
ape kos nak pilih pon tak tau utk further study nanti ..
so, akhirnye pegi laa jgak ..
pegi nan DIA plak tuh ! 
adesssss !
t'pakse ok ! da takde sesape dah ..
then jumpe Amir Aswad, Mizan, Zaini FazliEcahFatin dan jugee Fitri dekat sane ..
Yana, Aten, n Misz Lavender suda balik awal memandangkan mereka pegi 1 kereta ..
ingat tanak laa lame lame kat sane sbb pale sy pon cepat pusing bile tgok org ramai ramai ..
then nak balik tu DIA ade hal pulakkk ..
mood sy 1 hari tu memang sabor jelah !
nak tinggal kan nanti balik sensorang laa pulak kan .. adesss !
takpe ! tunggu n tunggu laa kaw Aida oiii ..
memang banyak besabor ..
then bila semuaaa selesai cepat cepat kami blaa dari situ ..
Yana kol , Misz Lavender kol , semuaaa tanye aku kat mane ..
then pegi KFC beli makanan ..
thanks belanje !
nak sy ganti balik tak ?
kalau nak cakap ok ..
ta kesah punye , tanak laa ase t'hutang budi nan orang ..
thanks a lot !
balik tu kaki ku sudah lengoh akibat letih b'jalan ..
kol kakaq Yana suh dia amek ktorang kat depan KFC dekat nan Tasik Shah Alam tu .. 
tuptup sampai gak dia .. 
haha b'himpit2 laa ktorang dalam kreta tuh ..
sumbattt saje ..
then lokasi seterusnya kami ke Tanjung ..
dok tepi laut jap ..
DIA lak tibe2 senyap !
bawak diri sorang2 ..
kami yg lain mencapap jelaa ..
haha b'gamba sakan sana sini ..
:P










- lepas da penat3 terus balik jelaaa -


p/s : sorry to Farhana :( sorry i taktau u pegi hari Ahad .. lau i tau baik i gi ngan u je .. sorry sorry sorry dear !
X______________________X


Tuesday, March 29, 2011

Adoiiii MAAF laa kawan-kawan !!!

lame sudah tak update blog ni ..
adehh mesti follower2 aku pon da tanak tgok da kan ..
-sedihnye-
(_) 

* * * * * * * *

maaf laa korang !
besawang daa blog aku kan .. 

takpe takpe aku kemas cket laa ye tok korang ..
janji nan korang lepas ni aku akan spend tyme tok blog je ..
( jgn tak follow pulak ye ! ) :P
to keyri fakhri maaf laa mana mana contest yg di tag tu den tak join ..
jangan mara naa ! 
maaf !
maaf !
maaf !

* * * * * * * *

korang maaf kan ke tak ni ?
last entry aku 18 Mac ritu ..
adesss cukup lame tak update atas sebab sebab t'tentu ..
hope korang faham n mengerti ..
( errrr faham n mengerti tu tak ker same ) !!!
wuteverr ~

* * * * * * * *

oraiiiit !
ni laa mukaddimah den utk entry yg da lame tak b'update ..
peaaceee yer !
tamo mara oke !
sorry sorry sorry !
time kaseh atas support nye ..
esok esok jemput laa ke sini lagi ye ..
Assalamulaikum ....

(◕‿-) 


Friday, March 18, 2011

Rimasssss !!

---> Kenape entry sy kali ni rimas ?? sebab.... sy tgh rimas dgn DIA !!! yesss memang dia !!! 
-_______-
tulunnn laa paham yerrr, sy cakap skali pon tak paham paham jgak ker ??
adoiiiii tak suke betol benda yg remeh temeh ni ..
every words you say meaningless laaa !!
.......................................

---> Lagi 1, nak bgtawu ni .. tak payah nak menggelabah sangat bole takk ??!!!
makin kaw buat makin aku meluattt giler ngan kaw !!
siap nak ^%$#&* kat aku bagai memang nak 1 dunia ni tawu erk ??
errrrrrr kalut nye manusia mcm kaw ..
tp kaw bagos kan, kaw buat jgak benda yg same ..
kaw tak jemu jemu ke weiii ??
aku yg hari hari ni pon da nek jelek ngan sikap kaw ..
naik rimasss ase !!

---> Sorry oke ! t'pakse cakap mcm ni .. 
nak kaw paham jer ..
kot kot slame ni kaw kureng nak paham ker kan ..
ni nak bgtau lagik skali ni ..
lepas ni tak payah nak menggelabah sgt laa oke ! 
sabo jelah ..
yerr ! memang banyak b'sabo ngan kaw ..
as a frend aku nak say sorry if aku ade buat salah pape yg aku t'lepas pandang ..
n kaw jgak, tayah pkir pape .. dah lame maaf kan kaw pon ..

* * * * * * * *

(sorry laa emo siket, jarang nak marah marah orang ni, last pon aku gado ngan kakaq aku je)

-________-

p/s : nak bgtau ni, aku TAK BENCI kaw .. tp aku BENCI ngan prangai kaw jerr .. titik !
mood : takde mood -_______-"

Monday, March 14, 2011

Dream itu Mimpi

Mimpi tu best kan ?? aku suke mimpi benda benda yg aku tak kan dpt .. seronok nye mimpi tu sampai esoknye mimpi aku tu sambong balek ke mimpi smlmnye .. aku just berangan dlm mimpi je punn .. yela nak yg realiti memang takk la kan aku nak dpt .. ehemm ! nak tau tak aku mimpi ape ?? -____- 


* * * * * * * *

Alaaa korang malu laa nak ckp .. -____- jangan gelak kan tau ! kate pon mimpi kan .. biase la tuu semua org pon penah mimpi .. ok, stoppp ! straight to da point jela, aku nak share ngan korang korang semoa yg aku mimpi my Mr Right, sape lagi klau bukan Awal Ashaari !!! ahhhhh, my admire guy dear .. i tak bole tgok dye senyum .. rase nye klau tgok dye senyum rase mcm dye tgh senyum kat i sorang je .. (melampau la tuu kan) :P tp siyes tak tipuuu i mmg minat sgt kat u Awal .. haha, perasannn3 nye la aku nak dpt laki mcm tu .. *__*

* * * * * * * *

Awal, kenape laa u ni hensem bangat ?? aduhhh cair i tgok u senyum taw ! ohhh ye, 1 lagi u s0o c0ol laa .. body u taff giler ! patot laa Scha t'pikat .. i jelesss3 lagi oke !  -___-



c0ol kan ?? that's y iloveyou Awal .. ;)



aduiii i cair mcm chocolate youuu !!
tgok laa dye senyum .. ahhh gugur jantung .. :P



aaaaaaa dye senyum kat sy lagi .. 
- suke suke suke - 
:)



ni mase kteorg tgah 'dating' .. ahakss !
dye sweet sgt tau dlm mimpi sy tuuu ..
iloveyou Awal !!
*korang, silakan laa jeles cepat yerr !! i tgh dating ngan Awal Ashaari niiiii*
-______-

Saturday, March 12, 2011

No title -____-

Hari ni bosan ..
biaw kan ! memang saje aku kasi besau tulisan entry kali ni ..
hari ni ikot ibu g office .. pon bosan jgak ..
naseb baik lappy ade ..
teman kemane saje .. :)


haha, hari ni manyak mkn ! 
memang masinnn laa mulot kaw pacikk 'jejaka idaman' oiii ..
aah laa pacikkk 'jejaka idaman' aku daa b**cett :PP
Ahaksss !! makan je weh dok sini .. 
bosan cket makan .. :P


risol


choclate blackforest

dah tu je nak kepoh sbenarnye .. :P 
maaf k0rang !!
boring punye entry ..
sbb aku pon mmg tgh bosann skg ..
*__*

oke !! sekiannn time kaseh !! 
-____-

:: t.S.u.N.a.M.i ::

~ Salam Ukhuwah Semua ~

"-________-"

T.S.U.N.A.M.I

T = Tuhan
S = Sudah
U = Uji
N = Namun
A = Ada
M = Manusia 
= Ingkar
* * * * * * * *

SubhanAllah.. gempa bumi yaa Allah !!
sem0ga rakyat Jepun tabah m'hadapinyaaa.. Aminnn !! "-____-"

Lihat lah ujian yg Allah berikan pada penduduk Jepun..

kuasa Allah ..
ombak kelihatan lebih tinggi drpd bangunan ..

habis semuanya ..
syukurlah negara kita tidak t'kena tempiasnya ya Allah ..

menyayat hati bukan ?? cuba kita bayangkan caner laa klau kita yg laluinya.. :'(
maka bersyukurlah kamu dengan setiap nikmat yg d kurniakan olehNya.. 




dunia sudah tua rakan rakan..
tak mampu nak menanggung beban dosa manusia..
jlnraya itu t'belah !!
masyaAllah,sesungguhnya Allah lebih mengetahui apa yg tidak kita ketahui.. 


* * * * * * * *


Ayuh doakan Malaysia aman..
Doakan Malaysia tenteram..
bebas dari ancaman & ujian dariMu ya Allah !!
ujian sekecil ini kau turun kan buat hamba kau..
agar yg lain nya dpt melihat dgn mata hati
& mengambilnya sebagai 1 pengajaran..
Allah Hebat !!


p/s : syukur pada Mu ya Rohmann !! mungkin adakah ini 1 petanda kiamat dariMu ya Robbi.. Subhanallah, Maha suci engkau ya Allah kejadian ini b'laku hari Jumaat... ALLAHUAKHBAR !!
-________-

Thursday, March 10, 2011

Dahulu Kala *_*




---> Haiii readers !! peaceee yawww .. Ahaks !! tlebih s0nok laa pulakkk pepagi nih .. *knape s0nok ?? haaa,cer citer cer citer cket !! :P sy s0nok sbb tringat pulak zaman kanak kanak dulu3 tuuu .. alahhh zaman mase kat skola rendah .. haaa,ni yg nak cer citer cer citer nih !! semangat you !! td s0rang rakan sy Farah Aein ade upload 1 pic tyme kami darjah 6 d facebook pd ruangan group 6 Bestari 2005 .. wujud ag pic tuh weh !! maka lepas sy d tagged, bese lah bderet laa sesi 'komen mengomen'.. tagged kat cegu Widd Na .. Suzi lak men tegor tegor wall to wall .. maka aku pon tumpang skali .. :P

:: Sesi dialog b'mula ::

suzi cakap : tengs cegu... ingat sy x ??
cegu : yer..ingat..dah comey laa.. ;)
aku : sy pulak ingat takk ?? :P
cegu : hish~ aida ni..mana xingat..mulut byk !!
aku : (bermonolog) *erkkk mulut sy 1 jer cegu* :P

ni pic kelas sy !! tyme sy darjah 6 in 2005 >>>
* Oppppsss Keyri Fakhri pon ade erkkk !! *


:: yg paling p_nd_k tuh laa Keyri Fakhri ::
:PP
sorry beb !! petik name kaw lak dlm enrty aku .. 
hahaha, amcm ?? rindu takkk kat aku ?? :PP
lempang kaw laju3 klau ko cakap takkk .. :P
hahaha, kemetot je punnn budak ni dolu .. 
blog pon hebat + semmarttt :P

---> pape pon,to all 6B's students i'll miss you .. rindu k0rang ketat ketat .. *_*


Monday, March 7, 2011

ESQ Training Mahasiswa Batch 15


Vanue : UEM Academy, PJ, Selangor ..
Date : 26th & 27th Feb 2011 ..
Trainer : Pak Firdaus Djamaris & Bang Zul

* * * * * * * *


Bang Zul (kiri), Pak Fir (tengah), & Along (kanan)

---> Salam, hello semua ! hari ni punye enrty sy ada benda nak story mory kat kam0o .. lame suda tak recharge, memandang kan taon lepas sy masih b'gelar 'budak sekolah' .. rase nya last pegi training pon masa sy jadi ATS (Alumni Training Series) for kids & teens di Hotel De Palma, Shah Alam ..
pernah jgak kadang kadang recharge jd Alumni je kat Maju Junction .. tu pon curik curik masa kejap .. Alhamdulillah, selesai juge training kali ni .. wlaupun peserta tak brape nak ramai, adelah dalam 50++ .. tp bg sy & semua ATS lain, training kali ni luar biasa peserta nye .. =) mesti ade antara korang yg masih tak tau kan ape itu ESQ ?? ok scara basic apa yg bole sy ckp ESQ adalah 1 gabungan antara IQ, EQ & SQ korang .. ESQ is stands 4  Emotional, Spiritual Quotient.. ok skrg korang da tau kan .. klau ade IQ yg tggi pon tak gune jgak klau tak d gabung kan dgn Emotional & nilai nilai Spiritual yg korang ade .. 
ATS dari UTP >>> Kak IzzahKak ShafAmirul & Nazrin.. selebih nye adalah sy sendiri, Kak FarhanaAzhar & Amirul II .. 


 :: ATS Mahasiswa Batch 15 ::

* * * * * * * *

---> ESQ 165 bukan lah satu ajaran sesat sperti mana yg korang dgr dlm media massa mahu pun media cetak .. Bah kan training ini b'landaskan & b'sandarkan Al-Quran & Hadis .. =)
ESQ 165 adalah : 
1 = Ihsan
6 = Rukun Iman
5 = Rukun Islam

ni laa model ESQ oke !

---> Syukur Alhamdulillah, Alumni ESQ semakin ramai n stiap hari makin b'tambah .. macam mana nak ckp kat korang pun tak tau .. hanya sape yg suda attend training je dpat tau n rasa mcm mana .. rasa b'tuhan n cinta pd yg maha pencipta smakin mnebal .. tp klau sape yg ckp training ni adalah 1 ajran sesat, takde pulak sy tgok Alumni yg dah join training ni t'pesong iman & akidah dorang .. so renung renung kan lah iye ! =)

* * * * * * * *

---> Walaupun penat, tp bahagia tau ! sy suke kan semangat training nye .. Alhamdulillah rase bhagia tuh Ya Allah ! slain dapat kenal ngan ramai ATS, game n content training nye yg baru pon sronok sgt .. oke ! itu saje yg sy nak share ngan kam0o kam0o semua ! korang nak rasa bhagia tak ?? kalau nak jom laa join ESQ ! ESQ bestttt .... =)

p/s : sy rindu nak ke training lagi ... uwaaaaaaaaa :'(

Sunday, March 6, 2011

@srikotamedical -.-`

Salam korang ...

Thursday, February 24, 2011 @ 12 am ...

---> yeahh tarikh tu ... kaka sy Azian ade balek ruma mlm tu ... ibu ckp da 10 hari dye demam tp tak ok ok juge ... maka mlm tu smpai smpai ja dye teros c0llaps .. haha, tak heran laa dye jadik mcm tu sebab keje yg dye buat skrg ni pon memang meng'stress'kan diri pkerja ... 

* to be continue .......... ( dah maghrib, lepas maghrib sy sambung oke ! ) sayang k0rang .. :D

* * * * * * * *


---> bertemu kembali .. ( ecececeh dah macam buletin utama @tv3 je gaye nye ) :P oke ! sy sambung cherita sy yerk ?? kenape sy ckp keje dye stress ?? sbb ............ memang stress lah ! tp nak buat macam mana dah tu plihan dye .. kate nye selagi boleh b'tahan dye b'tahan laa .. erkk mcam tu pulak kaw ... ape ape jelah kak oiii janji kaw bhagia .. n elaun tiap tiap bulan aku ko kasi oke laa tuuu kan ?? 


* * * * * * * *


---> maka malam tu lepas maghrib kaka sy ade mngatekan niat nye utk msok spital .. haishh kaw ni, demam cket ja punn ... da mintak nak msok wad ... ngade ngade ngade laa kaw nih .... 
so that nite Abah bwak dye ke klinik Shahril je dulu .. aku pon tak t'kecuali ikot jgak skali msok dalam bilik doc tuh ! hekhek nyebok kalah kan pesakit aku nih ... wekkk peduli ape, nak sebok cket je punnn ... -.-`


---> then lepas da discuss n discuss n discuss... maka doc punn transfer kan dye kat srikota medical kat klang ni jerr ... sekitar pukul 2 pagi laa jgak, amek darah then kene tunggu itu ini .. tunggu blood test dye tuh ! pastu ibu urus kan sane sini ... aku tak heran laa dye ni salu sgt saket ... sbb aku ase antibody dye tak kuat pon ... betol ! sumpah tak tipu !
ni pic dye >>>
mobile captured jer , tak se'clear' kamera kalian ..
maaf !! *_*


---> malam tu sy bosan laa jgak .. mengantuk pon ade, sementara tunggu result blood test dye sy b'fesbuk ler kjap .. memandang kan srikota medical pon ade wiFi, maka sy takde keje, tngan pon gatal... sy ade laa jgak upload pic kat atas tu utk d share kan kpd sdara2 jaoh ... tuptup tak smpai bape second ramai pulek org dok tnye knape knape n knape .... hiihii knape ekk ?? pic tu nmpak cemasss ker ?? takpe laa dah jwb dah pun .. result nye no denggi, no H1N1 ... just infaction bacteria saje .. Alhamdulillah :)


---> so lepas tu kami balek .. tinggal kan dye sorang2 ... esok tu ibu abah dua2 mc ... balek2 sume penat penat penat ! no more 0n9 dah ! balek sume tido ... zZzZzzzzzzzzz *_*


* * * * * * * *


---> still hari yg same, khamis tu pagi2 ibu ngan abah je dtg jenguk dye .. sy tak ikot pon dok ruma ja ... kemas kan memane yg patot, 0n9 makan tido ... tuh je oke ! hehehe, ibu abah mc 1 hari je kot ... kaka sy pon takde laa serius mane tak kan tiap tiap hari nak mc nak jage dye .. dye dah besa oke ! bukan kanak kanak lagi ... ingat besok je kot sy pegi jenguk dye ... petang tuh abah dtg lagi jenguk dye .. dah saket ni mcm mcm laa pulak dye ni mintak .. ikot kan jelah ye, sblom smpai tu singgah beli kan topup dye, mjalah cleo dye, n makanan n sgala mcm air utk dye ... 
ngade ngade ngade kan ?? :P haha smpai2 kt srikota tgok dye tak mkn lagi .. katenye takde slera sgt .. bese laa tuh bile dah saket .. mkanan spital tuh sedapp laa pulak sy tgok ..
menu : a cup of milo, apple, half boil egg, chicken porridge ... 
sy ckp "mcm sedapp je tgok mkanan tu ... ko tanak mkn ke kak ??" hihi :P
dye ckp "ko nak mkn je laa, jap g akak mkn laa"
erkkk malu nye nak mkn ... sy pulak yg mkn mknan org saket ... -.-`
hahahha, akhirnya sy mkn jgak ! yelaa drpd dye tak mkn baek sy mkn ... kejap lagi nurse yg anta mknan tu da nak amek .. blurpppp ! kenyang n sedap jgak bubur ayam nih ... hekhek ( muke tak besalah ) ;) 


---> oke hari berikut nye jumaat ! yerrr pagi tuh sy bgon awal oke ! niat pagi tu memang nak keluar pegi tgok kaka ... ibu pagi tuh tak sempat nak msak ... so pagi tu ibu dah call ckp kalu rajin msak laa pape nnti lapar ... huhu, tak kesa laa tak masak pon takpe nnti org beli laa pape nak mkn ... fastfood pon lepas jgak sy sorg je kot mkn ... maka lepas tu sy gerak laa ke srikota sendirian ... opssss lupe pulak, ni pic utk hari kedua kaka sy ... tgok laa ye >>>
ni dye baru lepas mandi .. ngade ngade bila dah saket ni taw !
rambut pon sy yg sikat kan, naseb baek tak mintak tolong sy mandi kan dye .. -.-`
sy tak lame pon hari tu .. lepas zohor dlm pukul 2++ sy dah balek memandang kan jumaat mlm tu sy kene attend 1 training kat UEM academy, pkul 8 dah breifing ... so balek2 mmg kene packing baju lerr, ibu pon stiap minit call ingat kan sy .. so sy pun balek laa .. bye korang ! jmpe lagi next entry yaa ?? Assalamualaikumm .... :)

Friday, March 4, 2011

~Hang0ut Wif Buddies~

auuuchakkk !! :D

---> hai korang, ketemu lagik yawww !! otak suda senget haihh .. hihi, ok entry kali ni adalah smbungan entry sbelum ni .. 21st on Feb sy hang0ut ngan classmates sy milo hana .. actuallly cik milo hana yg plan nak hang0ut same memandangkan mase bersday sy tak dpt nak kuaw lame sgt .. so kami repeat weekend tu kluaw lame siket laa .. rindu kot lame tak jumpe .. kan sayang kan ?? wlaupon baru bape bulan tak jumpe aku rindu kaw kawan !! betol, ikhlas ni ckp .. -.-"
hihi as usually, mlm sblom nak hang0ut tu we all plan ler nak g pukol bape .. smpai xcited punye pasal pg tuh skali lagik aku bgon lmbat .. janji pkul 9 pg aku kuaw,tp pkul 10 baru bgon tdo .. sorry kawan2 !! jgn mara ekk ?? maaf maaf maaf !! janji tak buat lagi .. :( memang tak pasan gler ar .. aku tdo mati abess .. bunyik fon pon aku tak sedar .. ibu pon 1,bukan nak kejot kan aku .. member ku si mican kol pg tu, ibu agkat fon aku ibu ckp Aida tdo lg .. panas je si mican ni dgr .. yola, smlm aku yg beria ckp pkul 9, tp aku plak yg bgon lmbt .. hoho,sorry kwn !! lpas t'jage je, aku pew lagi kelam kabot ler pi mandi cecepat .. kesian pkir kan dorg sume dah tggu .. ishhh ape laa aku ni .. ok dah siap sume ku salam ibu abah then mintak izin mereka tok kluar .. pastu abah kasi fulusss baru ler aku kuaw .. kejar train tkot t'lepas .. hihi,jmpe cik milo hana then tros ler kami gerak same ke Jusco BT .. :) si Mican n Apiz dah lame tggu kt sane .. tp tade laa lmbat sgt aku .. dlm tghari camtu aku da smpai .. hikhik, tension je muke dorg .. relax tau !! kate nak hang0ut same mane bole tensi0n .. tak best ler camni .. hihi,cik milo ajak kami tgok wyg .. tp mcm takde smbutan jep .. sy 0n je, tp si Mican ni tak bape nak minat tgok wyg .. katenye mcm waste time je .. so cancel laa .. sebab kan sorang tanak join maka semua sebulat suara pon tanak tgok .. pastu jln n jln ler lagi,tgok baju, aksesori, n mcm2 lagi laa .. tmpat wajib aku klau dah kluar ni adalah ke popular .. saje suke tgok buku2 t'baru .. especially more to novel laa .. cik milo hana pon mcm aku jgak .. suke bace novel .. then bace punye bace, si Apiz ni rajin ler pulak beli kan novel tok kami .. tjuk novel tu 'DOKTOR CINTA' n lagi 1 buku tjok 'DONT BE SAD' Apiz ckp ni utk korang .. klau nak dye beli n kami bole tuka2 bace .. baik laa haii kaw Apiz .. :)

---> lame jgak laa kami kat popular tuh .. hihi,buat mcm library sendirik je .. byak jgak info n cerita yg d kongsi bsame .. cter psal isu semasa, si Mican pon ade bg tazkirah cket .. ni antara pic yg ade, captured by Milo Hana .. :)






---> cik milo memang suke b'gamba oke !! hehe, posing sakan dye bile aku bwak camera .. hihi :D ni pulak pic kami .. still milo's captured !! :)



---> enuff laa ekk ?? asik pic kami jerk .. mesti korang mnyampah nak nengok kan ?? ayuh dong ngaku ja .. nyampah tak tgok kami ?? hihi, lepas tu kami semua dah lapar .. kami ke food court yg t'dekat .. kami makan,kami sappederk,kami eat !! yeayyy !! ni yg aku suke ni .. bab makan sila lah bg kat aku .. heheh,laju siket makan nih .. bile da lapau baru syok kan korang ?? baru nikmat ase mkanan tu .. kankan ?? iye kan jela cepattt .. hihi :)

---> rambang mate tak tau ape mau makan .. sume sedap2 tgok .. last2 plihan t'akhir aku nasik goreng tomyam aje .. hehe,ape laa .. pkir punye laa lame .. cik milo pon same menu dgn sy .. dye pon ikot sy jgak lepas dah rambang mate sgt tak tau nak mkn ape .. hihi,shati sjawa betol lah kaw ni .. sume nak same ngan aku .. :P si mican order kuey teow patayya .. si apiz plak ngan nasik goreng daging nye .. masing2 lapau .. smentare kami order kan mkanan utk dorang, dorang awal2 suda beli kan kami air .. thanks mican !! :) then makan n makan d selang seli kan dgn gelak tawa n sembang2 cket .. ni pic nye, korang tgok lah iye .. :)






---> mesti boring kan korang bace entry ni ?? maaf laa,ni ja yg dpt sy k0ngsikan ngan k0rang .. mybe lebih s0nok klau ramai lagi kengkwn yg ikot kami hang0ut same .. tp malang nye sume bz .. so itu je ler yg ade .. kalu bab plan nak kuaw sume laju je,tp bila dah kuaw bape kerat je ler yg nmpak .. faham sgt da ngan mereka2 nih .. huhu,ok k0rang .. times up !! mase utk balek dah !! ni ade cket picca jgak .. hehehe ;)



*T.A.M.A.T*
(nanti ade lg sy update ye)
bye, sayang k0rang !!
muahmuah .. heee :-*

Wednesday, March 2, 2011

:: Happy Bersday Idott :: ;)

~ Salam korang !! ~

---> Lame aihh tak share pape ngan korang .. nak kate bz tu idak ler sgt .. aku kot yg smakin malas nak menaip .. saje kumpul bebanyak cket,hihi .. Alhamdulillah,syukur kepada Allah swt pada 18 Feb 2011 genap ler umo aku 18 tahun .. syukur sgt2 krana masih d beri ksemptan utk hidop,bernafas & menikmati segala yg ada kt dunia ni .. sehari sebelum tarikh bersday ku ibu rajin dok ngusik aku .. kate nye "rajin2 ler siket dok uma ni..esok dah bersday kan.." hihi,erkkk ape motif ibu ckp mcm tu ?? dalam ati aku bermonolog "ni mesti ade pape ni" hikhikhik :P tapi aku wat2 c0ol je laa .. wat tak tau jer .. masa 17 Feb mlm nye tu ibu abah sume tido lambat .. aku pun ase cam pelik laa cket kan .. salu klau hari bkerja ni ibu ngan abah mesti dlm kul 11 camtu da tido .. tp mlm tu elok pulak lg diaorg sembang2 sambil tgok tv .. aku time tu 0n9 je ler kan .. hahaha,da tu je bende yg wat aku tak busan .. ok2 !! meh ler sini korang nak citer ni .. nak tau tak mlm tu aku dpt ape ?? mlm tu ibu ngan abah kasi ku fon baru .. suke suke suke !! :) abah dtg kat aku,katenye "sini lah abah nak salam wish bersday ni".. mase tu pon memang da pukul 12 mlm pon .. so aku pon pegi ler kat abah .. abah wish semoga pnjang umo,murah rezki,b'tambah matured n pastu dye pegang kpale aku .. pastu aku cium pipi abah,abah cium kpale aku balek .. huk3,sedeh pulak rase time tu .. rase mcm 1 hari tu d hargai sgt2 .. then salam ibu pulak .. ibu pon cium pipi n kpale aku .. masa tu abah ade hulur 1 beg kertas kat aku .. luar nye ade tulis perkataan 'samsung' .. ingat kan tadi dpt fon samsung !! tp aku mmg dah agak daa,mesti dpt fon ni .. hehe,then bile bukak nmpak kotak .. aku ingat dapat BlackBerry !! hehe,mimpi jelaa aku nak dpt BB .. syukur jela,aku dpt C3 je .. (ala-ala BB jgak) :P

---> Thank you Abah !! maceh sgt2 .. start mlm tu inbox sy bertalu2 mecej dari kengkawan yg wish my bersday .. thank you korang !! ingat jgak korang kat aku .. fb pon tak tak kurang hebat nye jgak .. ramai jgak budak2 skola yg wish kat situ .. mekaseh korang !! mekaseh atas doa nye .. *_*
 
---> Seharian tu tak kemane pon .. yela hari jumaat kan,hari org bkerja .. sabtu tu ibu ajak ikot g office .. ingat nak kuar ngan fana hari sabtu,tp tak jd memandangkan dye kene dtg skola ajor budak2 kawad .. so kami kluar hari ahad je ..
ni kek bersday saye !!!


chocolate cheese cake !!




* thankyou Abah .. thankyou Ibu ..  :)

:: Suke Suki Kehidupanku ::