:: Say Cheese !!! ツ ::

Wednesday, February 2, 2011

:: St0ry Dis Week ::

~ Assalamualaikum ~

---> hehe , first tyme aku bg salam sblom aku cter mcm2.. ok nak kepoh jap !! bile dok uma sensorang ni kdg2 aku pk gak ape nk buat.. klau asik mkn tdo mkn tdo pon susa jgk.. bkn susa ape ,yela asik mkn je kn dok uma.. korg paham2 jelaa.. so ,aku pon da mule ar trase nk pi jogg.. tp nk jogg ngn sape plak ?? huhu ,sdey je mule2 nk jogg tp xde geng.. suram je ase idop.. pastu kamis lepas spupuku kak Nadra ade dtg lepak uma nenek.. dye pon skg xde wtpape.. baru je abez lajau.. so ,aku pon bgtw la kt dye niat murni aku nih.. aku ajak dye jogg sok pg.. aku ckp laa aku xde wtpe pon kt uma ,jom laa pi jogg.. haha ,mlm tu dan2 je lepaz aku ajak dye jogg dye pulak ajak aku pi tdo uma dye.. hoho ,bole saje asal kan 'big boss' kasi on je.. pastu aku balek uma jap ,aku bgtau ibu mlm tu aku nk tdo uma makteh.. pastu esok nk pi jogg.. ibu ckp pi tnye abah.. tp mlm tu abah da tdo awl.. huhu,aku masok bilik aku kejot abah,aku ckp...... "bah , mlm ni org tdo uma makteh bole x ? " aku gerak2 kan siket bahu dye ,pastu bgon jap ,abah ckp "ok ,elok2 pegi.. sape amek ? " aku : "jap g pakteh dtg amek ,esok org pi jogg taw bah ngn kak nadra.." abah : "haa yela , balek awal , lepas jogg tros balek jgn pusing tmpt laen.." aku : "yerr !! ok.. " pastu aku siap kan brg2 then mlm tu tdo laa uma makteh..

---> Esok tu bgon aku tgok jam da pukul 7 dah !! pastu letak fon bawah bantal smbong tdo balek.. pastu kak Nadra msok bilik ,dye baru paz mandi twos kejot aku... "woii Aida !! bgon larr ,smlm kate nk jogg.." aku : "mmmm ngntok ag larr,jap ar 5minit lg.." kak nadra : "weh bgon laa da nk siang da ni,cepat2 pi mandi" aku : "esok jela kte jogg eh ?? ngntok ag laa.. siyes ngntok !!" kak nadra : "ehh xde2 cepattt !! " pastu baru aku bgon t'pisat2 ag mate nih.. capai towel n toothbrush aku gerak pi mndi.. sejukkknye !!! :) hihihi...siap mndi aku sarong bju tracksuit sume then gerak ar.. tp sblom gerak kteorg kene pi uma nenek dlu amek kete.. nk gerak pi uma nenek kami nek moto.. so pagi tu moto pulak xde minyak... minyak ade cket jep.. pastu kak nadra pon ckp ler kt aku "kte pi isi minyak dulu laa ek ?" aku ikot jep laa pg tu... pastu pi laa isi minyak kt KRU tu.. aku pi byar,pastu lpas dah byar minyak x tuang2 ag.. nape ni weh ?? haha dan2 tu la pg2 moto tu wt hal.. korang tawu nape ?? sbb tmpt duduk moto tu x bole nk bokak laa.. haha,kami da menggagau dah !! nk mntak tlong sape weh ?? haha malu aku pg2 da t'congok kt pam minyak.. kt blakg ni da b'deret kete tggu.. alahaiii,t'pkse wt muke ksian jap... last2 ade laa sowg brother ni dtg tlonh kteorg.. haha,dye tnye ape mslh ni dek ?? ntah laa bang apehal ntah moto ni,nk bokak mende alah ni xbole pulak.. pastu x cukop sowg,ade sowg mamat nek skuter dtg tlong kteorg jgk.. pastu x smpi 3 minit da bole bokak dah !! mekaseh ye bang !!!~ ^__^

---> pastu lpz da slesai sume tu atok lak da kol aku tnye bile nk amek kete.. sbb smlm janji mmg nk amek kete pi jogg jap.. tp da pkol 8 dah kteorg x muncul2..haha,lpas atok kol mcm pelesit kak nadra ni bawak moto.. tuptup smpi gak uma atok.. borak 5 minit pastu chaww ar pi jogg.. hiihii 

---> sesampai je kt tepi tasik kteorg wt warm up dulu laa kan.. lame seyh x jogg.. haha ,ku longgar kn pale lutot nih dulu.. then lari2 stempat,lari2 anak.....Alhamdulillah 3 round saje yg mmpu... :) heheh,takpe laa kan.. janji dapat turun kan berat... (turun 1kg je kot) :P lpas tu balik perot da b'bunyik wouhh !! katak da bejoget sakan dah kt dlm ni.. ok tyme for breakfast...!! kami singgah mamak jap,pastu mamak tu amek order.. 

mamak : makan apa ?
aku : nak mkn ape weh ?? telo sparuh masak ok x ??
kak nadra : ala ko ni , telo sparuh masak kt uma pon bole buat !!
aku : abes nk mkn ape ? roti canai dye byk minyak laa (b'bisik)
kak nadra : xyah laa amek roti canai.. kte amek tosei jelaa.. nak ?
aku : k ar , tosei pon tosei lar..
kak nadra : tosei 2 mamak !!
mamak : minum ?
kak nadra : teh limau panas 2..

---> haha,mcm menu org diet je ase... kahkah,yola nk kene jage gak kan.. da laa baru lepaz servis body... bagos larh tu baru laa d name kan mngamalkan gaye hidop yg sehat !! kankan ? hiihii :) 

---> ok cter jogg daa abez !! now cter pasal aku pulak... smlm aku pi blajau kete ag.. aku baru lajau 4 jam,kire smlm bru cukop 6 jam.. kali ptame aku lajau cik majid ajor.. bawak pusing dlm tu je.. kali ke-2 blajo ngn cik mat pulak.. tp bawak luaw kwsn.. tyme ni aku cepat pick up.. yolah pacek2 je yg ajor aku ni.. snang laa nk pham... tp 1 je dye ckp , aku bawak kete mcm ular !! :( then kali ke-3 pulak anak kpd cik mat ni yg ajau aku... dye tnye da blaja ape ? aku ckp x blaja pape lg.. pastu dye konfius @^&*$^#%$!!! aikk ? abes kaw blaja ape je ? bukit , parking ngn 3 penjuru dah buat ? aku : (geleng pale) blom ag bang !! pastu baru dye paham aku baru blajo jlnraye jew.. so ,lpaz tu dye ckp : "ok hari ni aku ajar ko bukit ngn 3 penjuru k ?" pastu aku pon ikot laa step yg dye ajar tuh... 1st tyme try bukit ,siyes aku FAIL !! ngn clutch x pijak abes , ngn mati nye enjen , ngn kete ngaum kuat ,ishhh malu seyh !!! pastu dye soh turun balik , nek gear 1 then stop kt ats line kunin tuh.. mende tu laa aku wat hari tu smpi dapat !! pastu 1/2 jam je lpas pusing2 wt bukit, dye ajar wt 3 penjuru lak.. kire bukit da ok laa tu kan.. hihi best nye !! ok bukit da lpas,skg ko turun je nnti ko masok lorong no 2 ok ? klau ade kete stop !! clutch jage jgn mati lagi... klau ko lpas wt 3 penjuru ni,aku ajar ko parking lak.. ok clear ? huhu,aku cepat gabra laaa.. slow2 laa bang !! sy gabra laa !! "ko ni aku baru ckp cket da gabra,kang klau jpj yg test ko nnti,aku x tau laa ko caner.. pndai2 laa ko ye.. huhu,calm down Aida !! mulot aku ni asik Bismillah je lepas 1 step aku wt..msok lorong 2 aku putar stereng ke kiri... pastu aku lmbt balas stereng , bommmmm !! 2 palang aku langgar... sume pndg doe malu gler laaa.. aku cuak gler tyme tu twos tekan brek ,ngn x free gear nye.. clutch pon ntah ke mane mati laa enjen... haha cuak + gabra nye pasal.. pastu abg tu dtg , "ko langgar ape ni ?? ngn stereng x lurus,palang pon jatoh," sorry laa bang !! "takpe takpe,bende bese sume org pon pnah buat,ko rileks je k ? asal muke ko merah ?" sy tkot laa bang,sy x bawak betol2 td.. abes sume sy langgar !! " :( ok skg ko msok gear revest ko revest elok2.. lurus kan stereng ni dulu.. pastu aku wt..dye soh tgok kete dpn wt 3 penjuru dulu.. pastu ikot.. then aku wt laa.. Alhamdulillah 3 penjuru senang !! xde pape pon yg aku langgar lagi.. heee , pastu da nk pukol 6 ptg da mse tu.. aku da xcited nk lajau parking ,yelaa bukit nan 3 penjuru da ok.. pastu dye soh stop , ok jom balik !! (katenye) sy kire dah lepas laa wt 3 pnjuru td kan bang ? "yep ,tp ko kene slalu buat laa.. bru laa ko rse slese..parking esok ko wt ye,skg dah pukol 6 so esok laa smbong k ? yela bang.. sonok lak lajau ngn abg ni..dye xde laa salu nk jge stereng aku.. klau lajau nk pacek2,ishh x suke aku.. asik nk pegang stereng jew,kacau ouhh.. takpayah laa pgg mcm mne aku nk pndai.. mcm x caye ngn aku lak.. tp lajau ngn abg ni ok,dye dok sblah bole layan komik ujang ag.. hahah,hebat laa kaw bang !! pastu agak2 dye da panas dok dlm kete asik nk jage aku je,dye blaa la jap.. dye bg arahan dari luaw aku ikot je.. huhu,best !! snang nk pick up.. :)

---> Orait smlm da blajau,td pon aku lajau lagik !! td dye try aku bawak kt luaw... dye diam je kali ni,tgok je aku bwk.. ok je aku bawak td (bg aku laa).. satgi dye ckp "ko jgn bawak t'huyung hayang ,mabok aku kang" hahahaha,"sy bawak mcm ular ke bang ? hiihii sy rse kete ni mcm ke kiri sgt laa"..."prasan ko je tu ko tgok laa line putus2 ni,ape susa.. ko tgok side mirror ko tgok kanan ko ade ape ?" huhhh,lori beb blah kanan aku... haha da laa bawak mcm ular,lori pulak kt blakg aku.. kecot perot aku... pastu twos pelan kan kete,tukar gear 2.. hahah,msok dlm litar balek wt side parking... Alhamdulillah parking pon ok !! :)


No comments:

Post a Comment

:: Suke Suki Kehidupanku ::