:: Say Cheese !!! ツ ::

Sunday, January 2, 2011

Graduasi 23 October 2010

Hye !! salam syg diariku.. nothing to do,just recall wht was happen in 2010.. kat atas ni kasut kesayanganku.. bli pon last minit wif my beloved fwen farhana n syahirah kt JJ bkt tggi tu.. byk sgt nk cter share ngn kamu wahai diariku.. sbelom,smasa,n slpas mjlis graduasi kami ni.. sbelom mjlis tu b'lgsung msing2 dok pkir ape nk pkai hari tu.. bese laa kn pompuan.. hik3,si dye nk pkai bju same kaler ngn sy.. kaler coklat katenye.. tp sy xd bju kaler coklat.. :( agak sdey pd mule nye.. pastu   si dye suggest kt sy yg si dye ni ad bju kaler coklat.. satu ptg tu lpz balek skola,dye suh ikot balek jap uma dye pi tgok bju tu.. alamakk !! dye ajak dtg uma laa pulak.. malunye sy.. segan sy di buat nye.. tgok pnye tgok,dye suh try bwak balek uma.. dipendekkan criter,aku pon try laa.. tp bju tu bkn size aku.. bkn mksodnye sy ni gemox n x muat,tp bju tu t'lalu besar tok sy pkai..hihihi,nmpk mcm bju pinjam farhana ckp.. sbb tyme tu dye mmg ade kt uma sy ni,so mmg mntk comment dari dye laa.. hihi,dye mmg salu dtg sni sbb kami study same2.. so,nk bgtw dye mmg serba slh sgt2.. diamkan diri jelaa,bekukn diri.. kepale dok pkir cner nk bg kn same jgk nih?? hemm,last2 si farhana ni pon ckp kt aku...


fana : weiii ape kate ko ckp je kt dye...kan
snang..


aku : tanak aku.. xpe2,biar aku pk cara len.. aku tanak laa ckp,aku tanak dye pk mcm2.. kang dye pk aku cerewet lak..


fana : ermm btol jgk tu weh.. xpe2 biar aku ckp kn.. ko call je dye bak sni aku ckp kn..

Lpas je fana ckp,dye pon phm laa kot.. aku x dgr pon dowg ckp.. aku dgr fana cter je..
hukhuk,apelaa ssh sgt.. dye pon ckp yg dye soh outer bju tuh.. perghh ntah bju sesape ntah men soh aku outer sesuke ati aku lak.. aku pon pk gak.. da laa bkn hak aku.. last2,aku batal kn niat ku nk pkai bju tuh.. ase mls daa nk pk.. pkai jelaa ape yg ade kt almari tu.. pastu pd 18 oct 2010 @ isnin,aku stayback kt skola ngn kengkawan aku.. suli,mira,syeera,n fana... ptg tu kteorg g psar kt ngn msjid bbss tu.. dowg msing2 dok tgok slendang,gelang,mcm2 ag laa.. aku ikot je,tu pon bli mknan je.. hahah,kuat kaw mkn aida!! ;) hekhek,bese ar tuh,tu prkare bese.. jln punye jln aku t'tarik kt satu kaen nih.. cantek lak nengok.. xtw laa cntek ke x kn.. tp kt mate aku kaen ni mmg cntek.. skali tgok mmg twos nk bli.. kaen tu kaen cotton,kaler coklat.. wahh,ade harapan lg aida.. nk bli ke x nk?? tp smpat ke nk jahit??
sbtu ni daa nk pkai.. ni baru isnin.. hurmm,ku yakin kan diriku,aku bli gak laa kaen tu..
RM?? haha,bese je standard price kaen cotton laa.. kwn2 msing2 dok sebok ngn aksesori dowg..
haha,yela mklum laa kn,hari graduasi laa bru nk b'gaye.. lpas bli je twos balek uma,sbb daa ptg sgt.. 6.30 x silap baru nek bas ke port.. smpi je uma,lpas mgrib pi laa uma acik yg salu jahit bju aku ni.. hahah,kire aku ni mmg regular customer dye lah.. acik tu mmg x kesa.. anytime  aku anta pon dye amek.. lau org lain jgn hrap kot acik nk amek katenye laa.. sbb da t'lalu ramai kot yg amek tempah ngn dye.. huhu,aku pon pi laa ketok uma dye.. (harap2 acik ni ade uma)


aku : smekom.... cikkkk...(lpas tu acik tu bkak laa pntu..)
acik : wkmslm.. meh msok meh.. nk anta kaen ea..
aku : a'ah cik.. tp kan cik bole x lau acik jhit bju sy dulu??
acik : nk pkai bile nk??
aku : urmm,hari ni isnin kn.. sy nk pkai sbtu ni.. bole ke cik??
acik : bole kot,nnti acik cube.. klau siap acik kol kamu ye.. ade ape sabtu ni?
aku : ade graduasi cik.. td baru sy dpt kaen.. xpe ke cik cpt2 cm ni??
acik : xpe2.. acik cube lah nnti.. kamu nk buat bju gaye ape??
aku : mcm bese jela cik kurung moden jelaa suntok sgt daa mse acik nk jhit ag ni..
acik : haa ok2.. ok laa mcm bese snang ckit keje acik..
aku : ok cik,mekaseh ye.. :)

then aku teros laa balek.. happy nye x t'kate laa.. haha,excited nye kaw aida bkn maen lg ye kaw.. huhu,lpz daa 1 beban.. jumaat ptg tu acik tu da kol aku soh amek bju.. wahh sgt cpt dye jhit.. x sbau aku nk pkai.. heeee ;)


Keesokan nye,tibelah mjlis gilang gemilang utk kami sume dak2 form5.. sgt suke,ase mcm ari raye lak.. yela,sume cntik2 mse tuh.. yg pompan pon b'gaye kalah cegu2.. hikhikhik.. pg tu kami b'kumpul dlm dewan b'same rakan2 sekelas yg len.. tyme tu sume dok b'sepah2.. x dpt laa kaw nk duk ngn kwn sblah kaw mcm dlm klas.. tmpat sume da d aturkan.. hahah,pg tu bosan jap sbb mnunggu ktibaan Tn.Haji Mahmood slaku mantan pngtua skola kami..(Tn Haji Mahmood ni laa yg mersmikan mjlis ni).. tp,kebosanan tu d isi dgn sesi fotography kami.. hari tu sume giler camera!! hakhak.. then,lpas je bliau rsmikan,kami sume wrga 5 Anggerik suda d minta tok bgun n b'baris nk amek jubah tok d pkai.. wahh,sgt best.. ase mcm d hargai sgt.. ase mcm lbeh smngt tok tros blaja.. then,satu2 name dye pggil tok naek kt atas tu.. ishh,nape ngn aku nih?? mkin dkt mkin nervous lak aku ase.. haha,pape jelaa aku nih.. cm klaka lak ase..
tp lpz name aku kne pnggil ok lak ase.. alhmdlillah x nervous sgt.. :)


lpaz tu,mjlis mohon restu kami lak.. sgt2 sebak tyme ni.. mule2 tahan,tanak laa nangis.. tp mleleh gk laa air mate nih.. sdeh tgok mira laa classmate aku.. ayh dye YDP PIBG,so tyme mohon restu tu ayh dye ade skali kt atas ngn cegu2..
kt bwh ag si mira ni daa mleleh.. mesti x sggop nk b'depan ngn ayh dye ni.. hukhuk :'(
mmg sgt sebak ase.. ngn bckground sound dye,peghh mmg myntuh ati aku.. ya allah !! sebak nye ase.. 1st cegu yg aku plok Pn Nor'aini (cegu Bio aku).. sgt sebak,dye da mcm ibu kami dlm kelas tu.. sgt erat,trase ksh syg yg cegu bg.. :( maafkn sy,doakn sy,halalkn ilmu yg cegu bg,n last skali restu kn lah sgalenye.. sy syg cegu.. kali ni mkin erat plukan nye.. aku rse sume tu.. TERIMA KASIH CIKGU !! :)


slesai suda mjlis mohon restu,kami sume d bawa ke dwn mkn.. tyme ni mate sume bengkak2 lg.. sdey pon x abez ag.. hukhuk,tp b'gamba ttp b'gmba ye.. hihi, :) mood da kmbli ceria tgok glagat kwn2.. mcm2 laa dorg ni.. :) puas b'gmba antra nye tgok laa kt bwh ni....



me wif fekza..
tyme ni sblom pkai jubah..
(sblom nangis2 tuh) heeee ;)


heee suke sy.. :)
baru pkai jubah tyme ni.. hihi


ni plak tyme makan..


b'same tcher math ku,Pn Soo...
syg lah Pn Soo nih...
muahh2.. heee


sbahgian rakan sekelas ku..
msing2 da ngn idup msing2..
rindu korang !!! :-*


best pren ku,Suliyana.. :)

huhuh,sgt sonok.. sbnarnye byk ag gmba yg nk d kongsikan ngn kamu,Diari Kehidupanku.. tp ase da pnat lak ase.. k laa,ade mse kte ketemu lg yok !! bye~ :)

No comments:

Post a Comment

:: Suke Suki Kehidupanku ::