:: Say Cheese !!! ツ ::

Monday, December 12, 2011

Ladiest Nite~ xoxo ♥



me, DhraOthman, n mysista 

Tuesday, October 25, 2011

Tuesday, October 18, 2011

kembali senyummm :')

hello there, Assalamualaikum ! 
lamenye tak update, suramnyaa blog ni, hehe 
okey takpe, ni nak update ler ni :)

* * * * * * * *

NO MORE SEDIH SEDIH OKAYYY

hurmm duluu kawan, sekarang dahh 
awwww ! SWEET LOL . heheee
first time memang kawan
dye paling kuat membahan aku kot lau ade pape .
haishh sabo jela -,-
tapiiii3 siket siket sy dah mule nampak perubahan dye :)
da lar takecare gilerrr . mane aku tak sayanggg . weewiiiitttt HAHA 
tapiii3 aku je loading, tak nampak yg dye dah sayang aku duluu .
its okayy lar janji sekarang da tauu kan :D
naseb baik bagitau orang hari tuu .
heheeee :')

* * * * * * * *

ade 1 hari tuu, time sejarah class, dye lepaking wif Adib, classmate aku
then, ape tah dye dorang gossip kan pastu siket siket kang dye panggil aku dye cakap
 ' A i F a ' 
aku yg loading giler nii pon dok pikir ar ape laa budak ni mngarot -,-

haha layan kan jelaaa dorang3 niii . 
sumpahhh mengadaaa wei . hehe

i g n o r e  i t   A i d a ! !  :')

jyeahhh memang aku loading -,-
so whatttt ?? haha

masa tuu hari jumaat kot tak silap 07 October 
Abib cakap kat aku ade sumone crush kat aku


haha dye suke aku laaa :')
tapiii3 ade orang dah suke dye . LOL
haha dye siap cakap lagi kat aku........



dye : " ko tak tunjuk eh yg ko suke aku? " 
aku : " perluuu ke tunjuk? " HAHA
dye : " perlu ar, aku nak tau, patut ar aku perasan yg ko cam nak lari je dari aku "


dye cakap dah lame daa dye suke aku . hehe :p
tapiiii aku LOADING  gilerrr kot .
sebelum tuu kuat ngusik aku, nganjing and membahan aku .
seronokkk kau . hahaa
hambekk kau A i d a !!! hehe


okeyy aku memang tak reti bace pergerakan laki .
sebab tuu sangat3 laa loading ! HAHA
then akhirnyaa dye cakap jugak sendiri kat saya yg dye sayang saya :')
aummmm aummmm * t e r h a r u  k e j a p *




thankyouu sayang, ilysm  





Friday, September 30, 2011

Tuesday, July 12, 2011

Maaffff busy lah ! :P

Salam olls ! lamenye tak update . sunyi benau dah rase . bukan malas nak update, tapi sume nye di sebabkan kerja2 yg harus ku buat sebagai seorang budak Pre-U . hukhukhuk ~ *tanggungjawab tu weiii . oke, as usual sebagai budak Pre-U, keje bukan main laa menimbun . huhu . nota subject tu, nota subject ini, lepas tu presentation itu, dan presentation ini . semuaaa nye harus lengkap dan rapi . sampai masa bila cikgu mahu kan itu, harus siappp ! lepas ni proses research & development (r&d) akan start . group juga dah di tentukan . maka starting from now rasenye aku akan sering balik lambat . huhu penatnye lahaiii . nak buat macam mane, dah tugas kan :)

* * * * * * * *

actually nothing to say~
just want to tell dat i'm very3 da buzy one !
*jangan nak muntah ye bila bace statement ni :P

ni nak share siket pic teman ngan kawan2 teman kat SMKDH ni :-

(pic ni sebenarnye kami baru je berape minggu kat sekolah ni) 


dari kiri : Nisa (botox), me (Aida), Fiza, n Hatiejah 


taken by Along Nad 


dari kiri : Hatiejah, Aida, Fiza, Husna, Nisa, Nad, n Syawal 


time kelas PP si manis Puneswary menjawab soalan :)


me with Husna :)


sejarah class ---> Anita Michael with Sharon Anjali :)


aku lar tuu *credit to Syawal 


time usrah di surau sekolah :)

* * * * * * * *

to be continue next entri....................

:: terima kaseh sebab dah bace :: 

:P

Monday, May 9, 2011

My 1st day ~


so schedule utk dis week, 9 Mei until 13 Mei = minngu orentasi ( ngantok jugak td sbenarnye )
yelaaa da lame tak dengar cikgu berucap

masa = dari 07:20 - 13:00
lepas tuuu da bole balik, tapi start next week katenye student fom6 balik pukul 3++ petang !
just follow da rule jelaa
sekolah kann, lupe pulak !
*____*

masih dlm proses menyesuaikan diri lagi -______-"
and 2morrow, lagi awal lah kene bangon

kalau dulu tyme fom5, bas datang betol betol depan ruma !
but now, da tak bole tunggu bas mcm dulu daa ! 
sy sendiri yg akan kejar bas !

come on Aidaaaa ! 
ibu cakap ape smlm ??
yer, sy HARUS berdikari sekarang !

mungkin akan jarang meng-online-kan lappy ni
-_______-"

no more blogwalking !
no more facebooking !
no more formspring !
no more twitter !
Y______Y

and from now, i'll focus 4 my future !

insyAllah ! :)

p/s : *dah tak dapat nak sambong tido mcm slalu* 
V_____V

Sunday, May 8, 2011

Ayuh kembali ke sekolah ~

Assalamualaikum semua~

9 Mei 2011 @ 09:00 am ---> lapor diri untuk form6
memandangkan upu pon tak dapat......

Y_________Y

* * * * * * * *

mood : of coz sedeyh and tak rase ape ape at da same time -________-"

-kredit to incik google-

school uniform againn ???
tak kesah laa janji tak dudok tebongkang kat rumah dah !

thanx kawan kawan ! naik kan semangat saya balik Y______Y
*tapi sedeyh lagi*

terasa semangat balik when i read status incik Sestronova di fb
he said >>> 
semua pilihn ada risikonya: F6 dgn killer examnya,matriks dgn sijil x lakunya-hanya tiket ke IPT,dip dgn kelamaan kursusnya n asasi dgn meminjm ehem3.. tp smuanya ttp menuju k arh yg 1 iaitu k alm dewasa-IPT!!

incik Keyri said >>> kalau pegi fom6..... 
  1. tempoh pengajian singkat
  2. Pembelajaran yang sukar, cepat dan compact 
  3. STPM adalah peperiksaan yang paling sukar di asia sebab STPM adalah exam A level
  4. STPM candidates akan SENTIASA di dahului berbanding Matriks

terima kaseh kawan kawan ! 
sedeyh sekarang tawu..........

*macam ni dah muke saya kat ruma*
Y______Y

Thursday, April 28, 2011

~ demam ~ *_*

~ Salam semua ~

-_______-
malam ni badan ase nak demam laa pulak..
nafas panas + tekak saket + mate pon panas, 1 badan panas..
pale pon pening ni ape kes Aida ??
:(
:(
:(
jarang nak demam demam..
skali kene lemah 1 badan ni..

* * * * * * * *

kuat kan semangat je nih..
hari ni seharian teman kan kazen kazen ku ke sana ke mari..
register skali 3 org pi gym..
nak sihat !
tanak laa duk uma je..

lepas daftar, pegi minum ABC shah alam..
yg kat seksyen 2 tuh..
balonnn ABC yg sedapp tuu sampai abes..
esok da start pi gym..
daaa tak leh nak minum ais lagi..
*_*

* * * * * * * *

 saye & kak ina :)

saye suke lepak ngan mereka
tp tyme ni saye da penat sangat3 -_-`

*need a bit rest*
salam 

p/s : ntah larat ke tak esok nak g gym.. 3 hours non stop pulak.. *_* 

Y_________Y

Tuesday, April 26, 2011

Pen, Amanah dan Kawan ??? -_____-`

~ Salam readers ~
Al-kisah. Suatu hari yang damai, di dalam sebuah kuliah. Terdapat seorang budak bernama acap sedang duduk mengelamun sambil menunggu pensyarah beliau menghabiskan sesi pengajaran. Seperti hari-hari yang biasa, kertas kedatangan akan diedarkan pada setiap pelajar sebelum tamat kuliah. Sampainya kertas kedatangan pada  acap. Maka dia meminjam pen daripada rakan sebelahnya untuk menurunkan tandatangan.


" Pen ni, aku bagi ang je pinjam. Jangan bagi orang lain. Kalau ang bagi, aku haramkan dakwat pen ni " kata rakannya dengan tegas.



 "Okeh-okeh, pas siap, aku bagi balik kat ang"."(tangkai jering betul) ", ujar acap dalam hati.



Selepas selesai, dieedarnya kertas kedatangan tadi kepada rakan di sebelahnya yang lain. Sampainya kertas tadi, maka si rakan tadi pun meminta pen yang berada di tangan acap.



" Acap, pinjam hang punya pen"



"Er, tak bolehlah, ni bukan aku punya, member aku sebelah yang pergi bilik air ni punya, ang mintak lah dulu dari dia"



"Ala, kejap jela, aku bagi balik kat ang pas aku sign, janganlah kedekut sangat. Pen je kot. tak luak dakwat tu kalau aku wat sign attendance ni"



Selepas didesak beberapa kali, acap terpaksa akur dengan kehendak rakannya itu. Dengan rasa serba salah, acap memberikan pen itu.



Apa yang terjadi ? Selepas itu, pen itu menjadi semakin jauh dan jauh selari dengan pergerakan kertas tandatangan tadi. Sekembalinya empunya pen dari bilik air.



"Mana pen yang aku bagi ang pinjam tu cap?"



"Er, tadi aku taknak bagi, tapi depa semua paksa aku untuk gune pen ang"



"Oit cap, kan aku dah cakap, jangan bagi orang lain ! Ang tau tak pen tu satu-satunya hadiah daripada mak aku, arwah mak aku ! Aku bagi ang sebab aku percaya kat ang. Kalaulah hilang pen tu, apa ang leh wat ? Aku tak kaya cap, tu jela satu-satunya benda yang leh wat aku ingat mak aku.."



"Maaflah. Aku tak tahu........" =.='



* * * * * * * * * * * * * * * 



Berbalik pada cerita kat atas, okeh, ape sebenarnya yang korang boleh dapat ? Tak tahu ?! Okeh-okeh. Macam ni, dari cerita ni, apa yang aku nak bagitahu hangpa semua, dalam hidup ni, kadang-kadang kita kena buat dua pilihan. Dan tak semestinya korang boleh dapat dua-dua tu. Contoh cerita kat atas ni, sama ada  korang nak pilih amanah atau kawan, sangat-sangat susah. Dua-dua bagus. Dahulukan amanah, akan dihina kawan, dan korang akan sekelas dengan kawan korang tu dalam temph jangka masa yang panjang. Sekiranya pilih kawan, ops, amanah tu berintikan dosa sekiranya gagal dijaga. Susah.



Pening? Memang aku nak bagi korang pening sebenarnya pun. Yes !



Okeh, contoh senang kita ambil. Ada seorang blogger bernama ............(isikan nama diri sendiri - lelaki sahaja ) Dia sukakan gurl A dan gurl B Ada dua je probability yang boleh dia tahu. First, sama ada salah seorang akan sangkut dengan dia, or dua-dua akan sangkut dengan dia. Walaupun dua-dua akan sangkut, dia tetap kena buat satu pilihan. must choose only one person. Faham tak?



"Fahammmm cikguuuuu...." tiba-tiba Bobo and the gang menjawab.



"Eh, tiba-tiba ada awak semua ni kenapa. =,=' Awak kalau bab-bab pompan, ni suka ea Bobo"



" Hehe....."






Tu salah satu contoh, banyak lagi korang boleh fikir kan contoh-contoh yang lain. Andailah korang berada kat tempat acap, apa yang korang akan buat? Need to go now. Jumpa kat lain entry. Sekian.


p/s : kredit to Fadz (◕‿◕✿) 

Monday, April 25, 2011

*..........~..........~..........*

malassssss




nak




hupdateeee !




*___*


p/s : ahhh sudaa ! kenapa M.A.L.A.S sangat ni ?? come here R.A.J.I.N...
-______-

Friday, April 15, 2011

~ Header baruuuu ~ Yeayyyy :D



 yeahhh header baruu ! kredit to Bro Keyri :D
terima kaseh daun keladi !!
esok esok bole buat kan lagi :D

* * * * * * * *

sape cakap saye reject header Abg Hensem ?? :P
cepattt ! sape cakap tadi sila angkat tangan macam saye~ mana ade reject punnn...
tengok tuu, kan saye pakai header yang anda design kan tuu.. kankan ??
bangga tak saye pakai header buatan anda ?? :D

* * * * * * * *

:: ni nak cakap ni ::

terima kaseh !!
nandri !! 
arigatogozaimas !!
xie xie !!
thanks ler rajin bebenor lak ko meng'offer'kan diri nak buat kan header untuk semua orang...
mekasehhh, lepas ni da bole bokak business dah, semmartt nengok header second customer ko tuu.. 
thumbs up laa untuk ko Abg Hensem... :PP
hahhaha okiess sampai situ saje...


to be continue next entry yaaa ! :)

-the end-

p/s : maju lah bisness untuk negara ! yeahhh... haha :D

Wednesday, April 13, 2011

~ Ibu ku punya secret admire ~

~ salam readers ~

3 4 hari lepas, ibu ku cakap, ade laa sorang brother ni dari German dok inbox dia cakap mau kenal lebih lagi...
amboi amboi amboi ! ingat ibu saye anak dara lagi ke ?? status : married okeyy ! *jelesss Abah kalau tau !* 
kemain melambong puji ibu aku mamat German nih.. padahal tak friend  pon lagi ngan ibu kat fb..
yer beb, betol aku cakap ayat dia kemain melambong puji sana sini..

tak pecaye ??

meh sini meh aku tunjuk siket kat korang..


:: Dennis Niklas namenye ::

hahaha ibu ku bace tergelak gelak :D
lepas tu ibu panggil aku, kami bace same same, *kelakar okey !*
amende yg "nice" sangat tah ! aku pon tatau.. 

-the end-

p/s : jangan terlalu percaye dengan orang luar.. kalau dia puji kita melambong tinggi, just say "thankyou" pon sudah memadai :D

terima kasih sudi bace ^^,

Tuesday, April 12, 2011

~ Saye di Zaman Sekolah ~


segmen : blogger di zaman sekolah by Mr Vampire

hello semoaaa ! haii heii huii hoii ..
segmen ni macam besttt ! maka, sebab best ler aku ase nak join.. 
big thanks to Bro Keyri sebab sudaa invite saye utk join dis contest ! :D

* * * * * * * *

okeyyy ! lets start it..

:: nama kelas ::

5 Anggerik ( Science Stream Students - 29 orang saje 1 kelas )

:: kenangan manis semasa di sekolah ::

alahaiii rasenye semuaaa manis kut ! okeyy let me list first... :D
  • outing 1 kelas ke bukit cerakah ---> tyme ni masa saye form4 ! ingat lagi tarikh nye 18 August 2009, kami semua ke sana anjuran Panitia Pendidikan Seni sekolah.. gerak hanya 1 bus, gembiranya kami warga 4 Anggerik takyah cakap lerr.. first tyme keluar ramai ramai kut ! some pictures dat I can share with u olls : 




  • hari usahawan sekolah ---> okeyy tyme ni pulak masa saye form5.. pertengahan tahun 2010 laaa jugak, last year 27 June 2010.. yeahhh ingat ingat ingat ! mana tak ingat nye, masa tu guru kelas tersayang Mr Lim Boon Leong memaksa kami beli kerepek dia ! *okeyyy nak kepoh siket kat sini, dengan ini yang packing n seal bungkusan kerepek itu adalah saye, Nurul Aida Mohd Latib ! sekiann terima kasehh.. :P (beratus-ratus seal kerepek, sampai skip kelas sejarah) picca masa hari usahawan :








  • jamuan akhir tahun ---> akhir form4 punye jamuan sangat sangat best ! best sebab ape ? sebab ade makanan banyak ! :P ahaks.. hehe some picca here :






:: kenangan pahit semasa di sekolah :: 

---> dah name budak sekolah, so kalau cakap tak penah kene denda tu menipuuu laa kan.. saye juge tak t'kecuali, penah jugak kene denda.. homework tak siap penah, lupa bawak buku teks kene denda, salah cek jadual pon penah, bila dah salah cek jadual, subject hari tuuu punya buku memang tak bawak laa.. nak nak subject cikgu yg garang.. mau tak kecut perot ni... pastu kenangan yg tak berapa nak pahit sangat, saye penah jatuh t'sungkur dekat tangga sekolah.. naseb baik tak ramai yg nampak :P

:: cikgu yg paling saye tak gemar ::

---> sape lagi kalau bukan guru kelas saye sendiri incik Boon maaffff ! tersebut pulak :P tapiiii bukan saye sorang yg tak gemar okeyyy ! rasenye kami 1 kelas 5 Anggerik juge cakap perkara n benda yg sama.. kenape ? sebab dlm ramai ramai cikgu kat sekolah tu, senang citer dia lah guru yg paling malas sekali... 10-15 minit waktu akhir da stop ngajar daa.. senang betol keje dia.. tak pecaye ? oke ! sila lah bole tanya head prefect sekolah saya sendiri incik Sestronova.. :)

:: pernah crush dekat someone time kat sekolah ? ::

---> harusssss lah penah kannn.. uwekkk nak temuntah pulak bila dok pkir balik... yolerr dulu diri tu tak berapa nak matang, so sape sape yg suke kat saye tuuu, saye seboleh mungkin akan suke dia balik tau ! hahaha, kelakar bukan ? yeahhh, itulah cinta monyet ! :D

:: gambar kenangan ::







- the end -

:: Suke Suki Kehidupanku ::